2009. november 24., kedd

Burgonyapelyhes rántott szelet



Gondoltam egy merészet és a sima párizsis szeletből bomba jó rántott húsit alkottam.:)

Hv:csirkemell filé, tojás,liszt,tej,só,2-3 ek burgonyapehely(ez nálam burgonyapüré por).


A húst szeletekre vágom,a kezemmel megnyomkodom,hogy a rostok eloszoljanak(direkt nem klopfolót írok,mert a baromfi húst nem szabad kiverni) besózzuk és kicsit állni hagyjuk.A tojást szokásosan felverjük,sózzuk,kis tejet öntünk hozzá,pici lisztet,és a burgonyapelyhet.összekeverjük.A pehely dagad,így néha egy kis tejet öntsünk hozzá épp csak annyit hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. A húst a lisztbe megforgatjuk,majd a masszába és bő forró olajba kisütjük.
Sült burgonyával,és párolt kukoricával tálaltam.
Természetesen bármilyen majonézes saláta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: