2009. szeptember 1., kedd

Kakukkfüves almatorta



1 hétig gondolkoztam,olvasgattam,hogy milyen lehet kakukkfűvel az alma.Elsem tudtam képzelni,hogy egy erőteljes íz,hogy alkalmazkodik az enyhén savanykás-édes ízhez.Na megtudtam,annyira finom,hogy egymás után 2x is meg kellett sütnöm.:))

Hv:20 dkg liszt,csipet só,10 dkg margarin,4-5 ek víz.


Töltelék:80 dkg alma,10 dkg kristálycukor,1 cs vaniliás cukor,1 tojás,1 ek víz,1 ek kakukkfű.

A tészta hozzávalóit össze keverjük,folpackba tekerjük és félórára hütőben pihentetjük.
Közben az almát meghámozzuk,magházát kiszedjük,kicsit vastagabb szeletre szeljük,és citromlével meglocsoljuk,hogy ne barnuljon. A tortaformát kikenjük margarinnal,belenyomkodjuk a tésztát,rárakjuk az almát,úgy,hogy félig fedjék egymást. Megszórjuk a 2 cukorral a kakukkfűvel.A tojást a vízzel elkeverem,és rálocsolom,hogy mindenhová jusson.180 fokon kb 35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: