2009. szeptember 4., péntek

Csopaki aprópecsenye


Úgy rémlett egyszer már beraktam ezt a receptet ami egyébként a család kedvence,de nem találtam,így most beteszem.Érdemes kipróbálni,mert nagyon ízletes.


Hv:70 dkg sertés lapocka,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba,1 vöröshagyma,5 dkg szalonna,1 gerezd fokhagyma,1 paradicsom,1 tv paprika,só,bors,petrezselyemzöld


A húst kisebb kockára vágom,a hagymát,és a szalonnát apróra.A hagymát és a szalonnát oljon megfonnyasztom majd ráteszem a húst.Sózom,borsózom,majd kevés vizet aláöntve párolom.10 perc múlva hozzáteszem a borsót a gombát és a fokhagymát,apróra vágott petrezselymet, és tovább főzöm,ha elfő a víz pótolom.Mikor a hús megpuhul a paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk és a raguhoz öntöm.kb 5-10 percig még főzöm és elzárom.Petrezselymes burgonyával,és savanyúval tálalom.

Nincsenek megjegyzések: