2009. szeptember 16., szerda

Alföldi leves


Gesztenyénél találtam ezt a csuda finom levest.Kicsit változtattam mert nálunk nem leves amibe nincs répa.:)

Hv: 30 dkg csirkemell, 2 fej hagyma,3 szál sárgarépa, 2 ek olaj, 40 dkg burgonya, 1 liter erőleves (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 4 db főtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél, mustár, só, bors.

Elkészítés: Az apró kockára vágott húst az olajban megpárolt sárgarépára és a megpirított hagymára tesszük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük, petrezselyemet szórunk bele. Tálaláskor a kockára vágott főtt tojásra merjük a levest.

Nincsenek megjegyzések: